11:11 Systems

Welke cloudaanbieder is standaard veilig?

Spoiler alert: het is 11:11 Systems.

Net als ons eigen bloed zijn gegevens tegenwoordig het levensbloed dat door de slagaders van bedrijven stroomt. Organisaties moeten ervoor zorgen dat gegevens op de juiste manier worden beschermd op basis van de gevoeligheid, het kritieke karakter en de wettelijke of contractuele vereisten van die gegevens. Deze bescherming wordt geboden door middel van administratieve, technische en fysieke controles. Het primaire doel van deze controles is om preventieve, detectieve of correctieve mogelijkheden te bieden. 

De beveiligingsstrategie van een organisatie moet holistisch zijn. U kunt zorgen voor volledigheid door u aan te sluiten bij een raamwerk voor de beveiligingsindustrie, zoals het Cybersecurity Framework (CSF) van het National Institute of Standards and Technology (NIST). Het NIST CSF biedt organisaties een flexibele en aanpasbare methodologie voor het ontwikkelen van een allesomvattende aanpak voor het beheren van risico’s op het gebied van cyberbeveiliging. Dit geldt ongeacht of een organisatie haar gegevens genereert, verwerkt en opslaat met zelf gehoste of cloudgebaseerde technologieservices.

De cloud is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de technologiestrategie van veel organisaties. Uit onderzoek dat Foundry in 2023 heeft uitgevoerd, blijkt dat 65% van de organisaties voor het upgraden of aanschaffen van nieuwe technologische mogelijkheden standaard gebruikmaakt van cloudservices. Er zijn veel keuzes te maken bij het bepalen welke cloud service provider (CSP) de beste keuze is voor uw organisatie. Beslissingscriteria zijn onder andere beveiliging, gebruiksgemak en kosten.

Bij 11:11 Systems is onze belangrijkste cloudoplossing voor productiewerklasten ons Infrastructure as a Service (IaaS) cloudplatform; we bieden ook Backup as a Service (BaaS) en Disaster Recovery as a Service (DRaaS). Beveiliging en privacy zijn top of mind en staan voorop bij de services en oplossingen die we bieden. Ons cloudplatform is afgestemd op en voldoet aan meer dan 20 certificeringen, attesten en raamwerken. Deze omvatten het NIST CSF en verschillende speciale publicaties (SP’s), International Organization of Standardization (ISO), System and Organization Controls 2 (SOC2), Payment Card Industry (PCI), General Data Protection Regulation (GDPR), California Consumer Privacy Act (CCPA), Health Information Trust Alliance (HITRUST) en nog veel meer.

Beveiliging en gegevensbescherming vormen de kern van het ontwerp en de architectuur van de 11:11 Systems Cloud. De omgeving is gebouwd op VMware-technologie, die veel organisaties in hun datacenteromgeving gebruiken of hebben gebruikt. Deze bekendheid zorgt voor gebruiksgemak en vermindert de kans op misconfiguratie en andere problemen als gevolg van een gebrek aan begrip. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het een hoger beveiligingsniveau mogelijk maakt en de tijd en kosten vermindert die anders nodig zouden kunnen zijn om een nieuwe virtualisatietechnologie te leren. Veilige en schaalbare end-to-end cloudnetwerkvirtualisatie wordt bereikt via toonaangevende virtuele extensible LAN (VXLAN) en NSX-technologie. 

Voor veelgebruikte serverbesturingssystemen worden samengestelde sjablonen geleverd die periodiek worden gepatcht en bijgewerkt om fundamentele best practices op te nemen, zodat klanten eenvoudig en snel veilige virtuele machines (VM’s) kunnen implementeren. Deze sjablonen bieden de mogelijkheid om toonaangevende oplossingen van Trend Micro te gebruiken voor anti-malware, inbraakpreventie, toepassingsbeheer, webreputatie voor bescherming tegen webbedreigingen, integriteitsbewaking voor het detecteren van onverwachte wijzigingen in het register en andere aspecten van het systeem en logboekinspectie voor het identificeren van belangrijke systeem- en toepassingsgebeurtenissen. Scannen op kwetsbaarheden is ook inbegrepen om klanten te voorzien van de benodigde informatie om effectief risico’s te beheren voor openbaar toegankelijke diensten en werklasten. Dit verschilt van veel CSP-oplossingen die vaak een standaard image van het besturingssysteem bieden waarvoor een bring-your-own beveiligingsoplossing nodig is of waarvoor een meerprijs moet worden betaald voor een add-on oplossing. Natuurlijk is er altijd de optie voor klanten om hun eigen besturingssysteemimages, virtuele machinesjablonen en beveiligingsoplossingen mee te nemen. 

De onderliggende opslag is versleuteld, maar er is ook een optionele mogelijkheid om versleuteling op VM- of OS-volumeniveau te gebruiken voor een betere gegevensbescherming. Aanvullende opties voor gegevensbescherming en herstelvermogen zijn beschikbaar voor geavanceerde back-up en disaster recovery met behulp van oplossingen op basis van Veeam, Zerto en Cohesity. Alle ingebouwde functies en oplossingen kunnen eenvoudig worden beheerd en bewaakt via onze bekroonde unified global management cloudconsole. Onze console beschikt over intuïtieve dashboards en vensters voor beheer en monitoring met ingebouwde beveiliging, waaronder MFA (multifactor authentication), RBAC (role-based access control) en logging voor activiteiten en gebeurtenissen.

Het 11:11 Systems cloudplatform zorgt voor gemoedsrust en voorspelbaarheid door middel van eenvoudige dimensionering, een robuuste functieset, ultieme flexibiliteit en vereenvoudigde kosten. VM’s kunnen op maat worden gemaakt met behulp van volledig configureerbare combinaties van CPU, geheugen en opslag om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te optimaliseren. Kosten voor gegevensoverdracht zijn voorspelbaar op basis van de gecontracteerde bandbreedte, niet de hoeveelheid overgedragen gegevens.

Join the companies doing great things with 11:11 Systems

Dr. Martens
Benchmade
Lush
TreeTop
City of Bend