11:11 Systems

Waarom DR in 2022 nog belangrijker zal zijn

In 2021 moesten IT-teams zich aanpassen aan buitensporige hoeveelheden verandering, terwijl ze kritieke operaties moesten beschermen tegen ongekende bedreigingen die werden aangedreven door Covid, natuurrampen, onderbrekingen in de toeleveringsketen en tekorten aan personeel. Ransomware, groeiende data sprawl en hybride werken waren enkele van de ontwikkelingen die in 2021 nieuw geïntroduceerd werden. In 2022 zullen deze ontwikkelingen een grote impact blijven hebben op gegevensbescherming en gegevensbeheer.

Het is belangrijker dan ooit om bedrijfsgegevens te beschermen tegen schade, verlies of aanvallen in de huidige hyperverbonden digitale economie. Het is niet ver naast de waarheid om te stellen dat het succes van elke organisatie nu afhangt van non-stop consistente toegang tot haar kritieke systemen en gegevens.

Natuurlijk is het beheren en beschermen van de gegevens van een organisatie geen eenvoudige taak. Het is van cruciaal belang om het veranderende datalandschap voortdurend in de gaten te houden en alert te zijn op de beschikbaarheid van nieuwe tools en uitdagingen. Voortdurend veranderende privacyregels en veiligheidsbedreigingen kunnen overal ter wereld opduiken, wat het beheer en de bescherming van gegevens nog complexer maakt.
Wat kunnen we verwachten in 2022? Er zullen tal van uitdagingen blijven bestaan, waarvan sommige voor veel organisaties van het grootste belang zijn. Deze zullen zeker van invloed zijn op de manier waarop organisaties gegevensbeheer en -bescherming in het komende jaar zullen benaderen.

  • Problemen met de wereldwijde toeleveringsketen zullen zorgen voor problemen op het gebied van gegevensbescherming.
    Problemen met de toeleveringsketen zorgen voor aanzienlijke verstoringen in de wereldeconomie, waarbij er een tekort is aan alles, van voedsel, auto’s en apparaten tot pc-processors en speelgoed. En het is waarschijnlijk dat deze problemen tot ver in 2022 zullen aanhouden. Logistieke problemen en grotere digitale risico’s, zoals cyberaanvallen, zullen de wereldwijde toeleveringsketen het komende jaar verder verstoren. In 2021 legde de Colonial Pipeline ransomware-aanval de grootste brandstofpijpleiding in de VS plat en veroorzaakte tijdelijk brandstoftekorten langs de hele oostkust. Het bedrijf betaalde de hackers bijna 5 miljoen dollar aan losgeld, slechts één dag nadat het malware op zijn systemen had ontdekt. Dit is maar één reden waarom de toeleveringsketen in 2022 een topprioriteit zal blijven voor organisaties. Dit geeft aan dat elke organisatie goed voorbereid zal moeten zijn met oplossingen voor gegevensbescherming om de toeleveringsketen werkend te houden en te voldoen aan de eisen van alle klanten. Het komt erop neer dat organisaties ervoor moeten zorgen dat cyberaanvallen hun toeleveringsketen niet verder in gevaar brengen en dat alle gegevens 24/7 beschikbaar blijven met onmiddellijk herstel.
  • Het aanvalsgebied van elke organisatie zal zich blijven uitbreiden naarmate de werkwijzen zich blijven ontwikkelen.
    Een aanvalsgebied omvat alle mogelijke manieren waarop een aanvaller in de apparaten en netwerken van een bedrijf kan binnendringen en gegevens in beslag kan nemen of kan verwijderen. Het minimaliseren van het aanvalsgebied is van cruciaal belang voor een goede beveiliging. Het is dus essentieel om uw aanvalsoppervlak tot een minimum te beperken. Het probleem is dat uw aanvalsoppervlak voortdurend toeneemt naarmate meer mensen op afstand werken met meerdere apparaten en meer toegangspunten creëren voor cybercriminelen om cyberaanvallen uit te voeren. In de afgelopen jaren is het aanvalsgebied gegroeid en veranderd. Het is niet één gebied, maar veel verschillende stukken. Bovendien is het moeilijker geworden om endpoints te controleren nu werknemers organisaties verlaten en het moeilijker wordt om hun apparatuur terug te vinden. Het komt erop neer dat inbreuken onvermijdelijk zullen blijven plaatsvinden. En het komende jaar zullen organisaties beter moeten worden in het herkennen van inbreuken, zodat deze zo snel mogelijk kunnen worden verholpen. Beveiligings- en herstelstrategieën moeten een aandachtspunt zijn en ook completer worden. Naarmate het aanvalsoppervlak groter wordt, moeten deze strategieën niet alleen on-premise gegevens bestrijken, maar ook gegevens in de cloud, aan de rand en overal daartussenin.
  • Meer investeringen in herstel na rampen.
    Door klimaatveranderingen en sociale verstoringen is er een grotere behoefte ontstaan om disaster recovery tot een belangrijk aandachtspunt van IT te maken. DR-planning is niet langer een kwestie van rekening houden met de zeldzame ‘eens in de 100 jaar storm’ of ‘eens in je leven ramp’. Alle soorten rampen worden steeds vaker een bedreiging voor de bedrijfsvoering. Organisaties zullen in 2022 meer uitgeven aan DR en op zoek gaan naar flexibelere implementatieopties voor bescherming, zoals het repliceren van on-premises workloads naar de cloud, of het gebruik van failover clustering over cloudregio’s.

Organisaties zullen zich blijven aanpassen van het reactieve “als” of “wanneer” naar de realiteit van “hoe vaak” datagerelateerde incidenten kunnen en zullen plaatsvinden. Jarenlang hebben leveranciers voortdurend gezegd: “Het is niet de vraag of er een inbreuk op je gegevens komt, het is de vraag wanneer”. De laatste jaren is er een grote verandering gaande waarbij steeds meer organisaties te maken krijgen met meerdere incidenten in één jaar, en de soorten incidenten worden steeds complexer. Dit is een direct gevolg van het snelgroeiende data-universum, versneld door de wereldwijde pandemie en de steeds veranderende regelgeving rond gevoelige gegevens. In 2022 kunnen organisaties rekening houden met drie tot vier significante gebeurtenissen en zullen ze plannen moeten maken om de kosten en de gevolgen voor het bedrijf tot een minimum te beperken. Het beheer van inbreuken zal meer in huis worden gehaald en organisaties zullen gegevensrisico’s veel actiever beheren.

De behoefte is in 2022 nog groter aan disaster recovery en andere cloudoplossingen. Met een voorspelling van 85% van de organisaties die tegen 2025* een cloud-first aanpak zullen omarmen, beantwoordt het nieuw gevormde 11:11 Systems bedrijf de roep van de markt om één enkele, vertrouwde leverancier om veiligheidsrisico’s te navigeren en de complexiteit van infrastructuurbeheer te verminderen. 11:11, een 11:11 Systems bedrijf zal een industrieleider blijven die oplossingen voor disaster recovery biedt.

De uitdaging van gegevensbescherming zal zeker nog groter worden in 2022 en daarna. Naarmate organisaties meer gegevens opslaan in on-premises, cloud, hybride systemen en systemen van derden – en naarmate gegevensregelgeving meer voorkomt – moeten organisaties het veranderende datalandschap de baas blijven of het risico lopen te falen.

Join the companies doing great things with 11:11 Systems

Dr. Martens
Benchmade
Lush
TreeTop
City of Bend