11:11 Systems

Een revolutie in cyberbeveiliging: Wereldwijde coalitie onthult richtlijnen voor wachtwoorden!

Bereid je voor op een baanbrekend moment in de wereld van cyberbeveiliging en wachtwoorden!

Een indrukwekkende coalitie van meer dan 90 non-profitorganisaties, waaronder Consumer Reports en het Better Business Bureau, heeft zojuist een gloednieuwe richtlijn uitgebracht ter bescherming van je accounts en apparaten genaamd “The Common Guidance on Passwords”.  Deze aankondiging vormt het startschot voor de grootse inauguratie van “World More Than a Password Day” op 10 november 2023. Deze wereldwijde beweging benadrukt het belang van sterkere online authenticatie en biedt essentiële richtlijnen voor bedrijven en individuen.

Wist je dat maar liefst 80 procent van de datalekken wordt toegeschreven aan de kwetsbaarheid van wachtwoorden? Het is tijd om afscheid te nemen van het tijdperk van zwakke en herhaalde trefwoorden en een nieuw tijdperk van robuuste verificatiemethoden te verwelkomen die cyberbedreigingen in het stof laten bijten.  Dit is precies wat de Common Guidance on Passwords beoogt met vijf eenvoudige stappen.

“Het omarmen van multi-factor authenticatie is een beslissende stap in het beveiligen van onze middelen. Het is een investering in een drievoudige beveiliging: het verbeteren van processen, het versterken van mensen en het inzetten van technologie om de toekomst van onze organisatie te versterken.”

– Tom Brennan, medevoorzitter van de non-profit cyberstuurgroep

Hier volgt een kort overzicht van deze nieuwe richtlijn die is opgesteld door meer dan 90 non-profits op het gebied van cyberbeveiliging en die zeker zal aanslaan bij zowel IT- als bedrijfsprofessionals!

Kortom, zeg vaarwel tegen wachtwoorden!  Zeg hallo tegen een wereld met magische wachtwoorden. Ze zijn niet alleen handig; ze zijn de bescherming die je nodig hebt.

Bewaker van je Postvak IN:  Verander je e-mail in een digitaal fort met robuuste wachtwoorden en de aandachtige bewaking van multifactorauthenticatie (MFA).

Verdubbel de beveiliging:  Versterk je verdediging met hardwaresleutels, authenticatie-apps of sms-PIN’s – want een beetje extra voorkomt phishing, malware en andere cyberaanvallen.

Sidekick wachtwoordmanager:  Maak kennis met uw trouwe hulpje – de wachtwoordmanager. Met een wachtwoordmanager gebruikt u sterke, willekeurig gegenereerde wachtwoorden die veel moeilijker te raden zijn.  Het maakt en bewaart foutloze wachtwoorden voor al uw digitale ondernemingen.

Meester worden in het maken van wachtwoorden:  Verbeter uw spel met professionele technieken -passphrases of de coole “Drie willekeurige woorden” methode.  Het combineren van drie willekeurige woorden creëert een sterk wachtwoord dat vaak lang en sterk genoeg is.  Zwakke wachtwoorden kunnen in seconden worden gekraakt. Hoe langer en ongebruikelijker je wachtwoord is, hoe moeilijker het is voor cybercriminelen om het te kraken.

Reactie op noodsituaties:  Wanneer de digitale storm toeslaat, verander dan onmiddellijk je wachtwoorden! Herhalingen zijn niet toegestaan. Verken diensten zoals https://haveibeenpwned.com/ om je online wereld veilig te houden.

Onthoud dat, hoewel twee- en meerfactorauthenticatie uiterst belangrijk zijn in de strijd tegen cybercriminaliteit, de beste strategie uit meerdere lagen bestaat en training, tools en processen voor medewerkers moet omvatten om uw netwerken en gegevens te verdedigen en te beschermen tegen kwaadwillenden.

Hoewel deze diensten en oplossingen met een strategische gelaagde aanpak geen volledige en totale bescherming zullen bieden, zullen ze uw organisatie wel in staat stellen om de risico’s aanzienlijk te minimaliseren en de cyberdefensie te versterken.

Bij 11:11 Systems zetten we ons in om organisaties van elke omvang te helpen hun gevoelige gegevens en infrastructuur beter te beschermen met een uitgebreid portfolio van cloud-, connectiviteits- en beveiligingsoplossingen.  Deze diensten bieden de nodige expertise om cyberbedreigingen proactief te beheren en aan te pakken en zo uw meest waardevolle digitale activa te beschermen.

Kijk voor meer informatie over het uitgebreide dienstenportfolio van 11:11 op de volgende links:

Join the companies doing great things with 11:11 Systems

Dr. Martens
Benchmade
Lush
TreeTop
City of Bend