11:11 Systems

Wat onze klanten te zeggen hebben over de meest dringende clouduitdagingen van 2022

Terwijl cloudcomputing zich blijft ontwikkelen, hoe gaan klanten en serviceproviders om met de onvermijdelijke groeipijnen?

Verandering. Onze wereld heeft er de afgelopen twee jaar op zijn zachtst gezegd ongelooflijk veel van meegemaakt. Wanneer zich grootschalige maatschappelijke veranderingen voordoen, zit de technologie meestal aan het stuur. Van het Bronzen Tijdperk tot de Industriële Revolutie tot de dageraad van het internet, de twee zijn hand in hand gegaan.

Dit is ook het geval in onze wereld in de vorm van een pandemie, waar technologie opnieuw geen andere keuze had dan de weg vrij te maken voor aanpassing en innovatie. De wereldwijde verschuiving naar werken op afstand, bijvoorbeeld, legde een zware druk op onze IT-infrastructuur, waardoor het tempo van de digitale transformatie uiteindelijk werd versneld. Voor veel organisaties betekende dit de overstap naar de cloud.

Cloud Computing in 2022

Eerder dit jaar heeft Foundry (voorheen IDG Communications) haar 2022 Cloud Computing Survey gepubliceerd, waarin de nieuwste trends op het gebied van cloud computing onder technologiebeslissers in kaart worden gebracht. De bevindingen geven aan dat niet alleen het gebruik van de cloud toeneemt, maar dat IT-besluitvormers ook steeds vaker kiezen voor cloud-gebaseerde diensten bij het upgraden of aanschaffen van nieuwe technische mogelijkheden.

Maar verandering komt niet zonder uitdagingen.

Volgens het onderzoek van Foundry hebben technologische besluitvormers een aantal gemeenschappelijke obstakels geïdentificeerd rond de implementatie van een cloudstrategie, waaronder:

  • Beheersing van de kosten
  • Privacy en beveiliging van gegevens
  • Gebrek aan in-house expertise

Als cloudgebaseerde diensten echt de nieuwe norm zijn, zal de manier waarop IT-professionals, hun organisaties en leveranciers van clouddiensten deze uitdagingen aanpakken, bepalend zijn voor hun succes of falen in de komende maanden en jaren.

Klinkt belangrijk, toch? Dat dachten wij ook. Daarom besloten wij een aantal van onze eigen cloudklanten te ondervragen om te weten te komen hoe zij vergelijkbare obstakels hebben overwonnen en waarom zij de oplossingen hebben gekozen die zij hebben gekozen.

Beheersing van kosten

“Overstappen naar de cloud bespaart u geld.” Dit wordt vaak als waarheid aangenomen wanneer cloudapplicatiehosting (IaaS), back-up (BaaS) en disaster recovery (DRaaS) worden vergeleken met de kosten die gepaard gaan met het bezitten, exploiteren en onderhouden van een traditioneel datacenter.

En toch noemt 36 procent van de IT-besluitvormers in het Foundry-onderzoek “kostenbeheersing” als een van de belangrijkste uitdagingen bij de implementatie van cloudtechnologie. Dit komt omdat de prijs niet noodzakelijkerwijs gelijk is aan de kosten als het gaat om clouddiensten, vooral als het gaat om hyperscale clouds zoals Amazon, Azure en Google. Voordat u iets implementeert, moet u eerst volledig begrijpen wat de beste combinatie van kosten en prestaties is voor uw specifieke bedrijfs- en applicatiebehoeften.

Lees hier wat onze klanten te zeggen hebben over hun ervaringen met kostenbeheer in de cloud:

Steve Broeder, IT Manager bij American Fire Systems: “Omdat ik in het verleden met grote hyperscale cloudproviders heb gewerkt, weet ik hoe hoog die kosten kunnen oplopen – met in- en uitstapkosten die je moet betalen bij het komen en gaan. En die verborgen kosten kunnen je echt besluipen … 11:11 voldeed aan al mijn eisen en bood alles wat ik nodig had, vooral als het ging om de prijs. Ze hebben me echt over de streep getrokken met de offerte die ze op tafel legden. Het was een echt stabiel kostenmodel dat me in staat stelt om op- of af te schalen en nog steeds een zeer nauwkeurig beeld te hebben van wat onze uitgaven nu en in de toekomst zullen zijn. 11:11 lost die klassieke cloudproblemen op met eenvoudige prijzen voor voorspelbaarheid.”

Brad Candy, Head of IT bij LUSH Digital: “11:11 blaast gewoon iedereen weg. Ik weet niet wat ze doen, maar er is een soort magie gaande op de achtergrond die de kosten laag houdt en de kwaliteit hoog. Vanuit mijn oogpunt voldeed 11:11 Cloud Backup aan alle criteria die we in gedachten hadden voor een schaalbare oplossing op ondernemingsniveau.”

Gegevensprivacy en -beveiliging

Bestaat er een dringender en actueler probleem dan de privacy en beveiliging van gegevens?

Volgens de laatste schattingen van Cybersecurity Ventures zullen de kosten van cybercriminaliteit wereldwijd elk jaar met 15 procent toenemen. Tegen 2025 zou de schade kunnen oplopen tot 15 biljoen dollar per jaar, tegenover 3 biljoen dollar in 2015. Dat zou de grootste overdracht van economische rijkdom in de geschiedenis van de mensheid betekenen – exponentieel groter dan de kosten van natuurrampen en winstgevender dan de wereldwijde verkoop van alle belangrijke illegale drugs samen.

Het is geen wonder dat 35 procent van de IT-besluitvormers gegevensbescherming en -beveiliging als hun grootste cloudbelemmering noemt, of dat beveiliging een van de grootste zorgen van klanten was in het laatste seizoen van de Cloudbytes Podcast, gepresenteerd door Brian Knudtson, 11:11 Director of Cloud Market Intelligence. (Schaamteloze plug!)

Dit is wat onze klanten te zeggen hebben over hun ervaringen met gegevensbescherming en beveiliging in de cloud:

Sukumar Panchanathan, IT Manager bij Oceanscan: “(Na het horen van een aanval) De eerste gedachte van iedereen is: ‘We zijn gedoemd.’ Als aanvallers organisaties als het Pentagon en de CIA kunnen infecteren, wat is Oceanscan dan? Niets. Als dit soort rampen gebeuren, is het de verantwoordelijkheid van het hoofd IT – mijn verantwoordelijkheid – om ons hieruit te loodsen. Daar word ik voor betaald. Het is veel druk, veel om op je te nemen … Ik kan dit niet genoeg benadrukken: We zijn waar we zijn dankzij de technologie en, misschien wel het belangrijkste, de mensen bij 11:11. Er moet veel gebeuren in de nasleep van een aanval als deze. Het is een moeilijke tijd. Maar het 11:11 support team reageerde onmiddellijk op ons telefoontje en we waren in staat om te herstellen met slechts een klik op de knop.”

Peter Kaufmann, Vice President Global IT bij Bachem: “Ik kan nu beter slapen. Ik weet dat er een back-up van mijn gegevens is op een andere locatie en ik weet dat we in geval van een ramp iemand hebben tot wie we ons kunnen wenden, die ons kan helpen onze applicaties weer tot leven te brengen volgens een SLA. Dit hadden we vroeger niet … We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om dit niveau van veiligheid te hebben. We hebben klanten die afhankelijk zijn van een continue levering van deze API’s. We zouden klanten verliezen als we moesten zeggen: “Sorry dat we onze gegevens kwijt zijn. Over zes maanden zijn we weer terug.’ Dat is geen optie.”

Gebrek aan interne expertise

De overgang van onze maatschappij naar werken op afstand is een geest die gewoon niet meer teruggaat in zijn fles.

Hoewel dit voor de gemiddelde werknemer misschien handiger is, betekent het voor IT-professionals dat ze te maken krijgen met een hogere werkdruk en het aanleren van nieuwe vaardigheden, bovenop andere gevaren in de sector, zoals verstoringen in de toeleveringsketen en het stijgende aantal ransomware-aanvallen. Zoals u zich kunt voorstellen, tieren stress en burn-out welig. Volgens een onderzoek van Forrester zegt 65 procent van de cyberbeveiligingsprofessionals te hebben “overwogen hun baan op te zeggen vanwege de stress”.

Helaas hebben dergelijke factoren samengespannen om een enorm tekort aan cybervaardigheden te creëren. Alleen al in de Verenigde Staten zijn er momenteel 714.548 vacatures in cyberbeveiliging en slechts genoeg gekwalificeerde werknemers om ongeveer 68 procent daarvan in te vullen, volgens gegevens van Cyber Seek.

Met een hoge vraag en een laag aanbod en retentie, hebben organisaties het moeilijk en wenden velen zich tot cloud providers om het gat op te vullen. Volgens Foundry noemt 34 procent van de IT-besluitvormers “een gebrek aan deskundigheid op het gebied van cloudbeveiliging” als hun grootste uitdaging bij het implementeren van een cloudstrategie, terwijl 41 procent “beveiligingsexpertise” aanmerkt als

wat zij het meest nodig hebben van hun toekomstige of huidige leveranciers.

Hier is wat onze klanten te zeggen hebben over hun ervaringen met het omgaan met een gebrek aan in-house expertise in de cloud:

Lee Angell, IT-directeur bij Trinity Fire & Security Systems: “11:11 stelt ons in staat om ons te concentreren op ons bedrijf in plaats van op onze IT-infrastructuur. Ze hebben naar onze behoeften geluisterd en aan onze eisen voldaan … 11:11 doet het allemaal en nu kan mijn team zich concentreren op het beheer van onze IT-projecten en eenvoudig cloudresources toevoegen of verminderen als het bedrijf dat nodig heeft. De behoefte aan flexibiliteit, wendbaarheid, beveiliging en schaalbaarheid wordt bevredigd met de 11:11 Cloud.”

Chris Oligher, IT Operations Manager bij Cochrane & Company: “Het beheren van een datacenter en een serverinfrastructuur is een 24/7/365 baan. Helaas heb je maar zoveel bandbreedte beschikbaar gedurende de dag. Ik ben zo blij dat 11:11 dat nu allemaal voor ons regelt. Vanuit mijn perspectief is dat het grootste verkoopargument – laat hen het regelen en gebruik vervolgens de tijd en middelen die we hebben bespaard om ons op iets anders te richten.”

Join the companies doing great things with 11:11 Systems

Dr. Martens
Benchmade
Lush
TreeTop
City of Bend