11:11 Systems

Is Disaster Recovery een goede bedrijfsinvestering?

Geavanceerde planning en uitgaven vooraf om potentiële rampen het hoofd te bieden, zullen uw bedrijf op de lange termijn redden. Vroegtijdig investeren in Disaster Recovery (DR)-oplossingen zal bedrijfscontinuïteit mogelijk maken, veel onnodige stress voorkomen en elke organisatie behoeden voor potentieel verwoestende herstelkosten.

Wat is rampherstel?

Eén definitie is dat disaster recovery een gebied van veiligheidsplanning is dat een organisatie zal beschermen tegen de gevolgen van belangrijke negatieve gebeurtenissen. DR stelt een organisatie in staat missiekritische functies in stand te houden of snel te hervatten na elk type ramp.

Dit betekent dat de implementatie van DR voor elke organisatie een andere aanpak vereist, aangezien elke organisatie zijn eigen missiekritische functies heeft. Typisch is dat sommige missiekritische functies draaien op of afhankelijk zijn van IT-infrastructuur. Daarom is het goed om DR te bekijken in de context van deze infrastructuur; het moet echter deel uitmaken van de bedrijfscontinuïteitsplanning als geheel.

Belangrijke vragen die moeten worden gesteld bij het plannen en ontwerpen van een missiekritieke hostinginfrastructuur

– Hoeveel tijd kunnen bedrijfskritische functies onbeschikbaar zijn (RTO)?

– Hoeveel gegevens kunnen verloren gaan? (d.w.z. de tijdsduur gedurende welke gegevens niet kunnen worden hersteld (RPO). Als er bijvoorbeeld één keer per dag een veilige back-up van gegevens wordt gemaakt, zullen er maximaal één dag gegevens verloren gaan als er een ramp gebeurt.

– Hoeveel geld kost het de organisatie (per uur) als de bedrijfskritische diensten niet beschikbaar zijn? DR-maatregelen omvatten preventie, detectie en correctie.

Rampherstel voor veelvoorkomende storingen

De meeste hostingdiensten omvatten disaster recovery voor de meest voorkomende storingen, zoals het uitvallen van een fysieke schijf, server, netwerkswitch, netwerkuplinkverbinding of stroomtoevoer. Dit wordt aangeduid als High Availability (HA).

Een redundante opstelling lost storingen op, want als een element uitvalt, neemt een ander infrastructuuronderdeel het over. Redundante netwerkapparatuur en -bekabeling, meerdere stroomfeeds, naadloze failover naar batterijvoeding en afzonderlijke stroomgeneratoren die eeuwig kunnen draaien, spelen een belangrijke rol bij het draaiende houden van de IT-infrastructuur en dus van uw softwarediensten. Ook in geval van brand in een datacenter wordt de brand meestal vroeg ontdekt en geblust met gas (zuurstofreductie), zonder dat de meeste apparatuur in dezelfde datacenterhal wordt getroffen. Dit betekent dat de meeste “rampen” worden hersteld zonder dat dit gevolgen heeft voor de beschikbaarheid van infrastructuurdiensten.

Een van de meest gebruikte hulpmiddelen bij DR is het maken van een regelmatige back-up van uw gegevens. Als zich een ramp voordoet, kunt u vervolgens uw back-up terugzetten en uw bedrijfskritische functies en andere diensten opnieuw opstarten.

Voor een snellere herstart van uw diensten na een ramp kan replicatie van uw applicatieservers en gegevens van pas komen, omdat deze direct beschikbaar zijn om opnieuw te worden opgestart, in vergelijking met back-ups die eerst moeten worden hersteld (wat meer tijd kost).

Voorbereiden op kritieke rampen

Om de risico’s van grotere rampen (die over het algemeen veel minder waarschijnlijk zijn) te beperken, kan een alternatieve IT-infrastructuuromgeving voor het uitvoeren van uw missiekritische functies helpen om uw bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Veel organisaties kijken voor deze oplossingen naar de cloud.

Sommigen kiezen ervoor een back-up van kritieke gegevens te maken naar een andere locatie of naar de cloud. Anderen repliceren applicatieservers en gegevens naar een andere locatie, met beschikbare hostinginfrastructuur, om applicatieservices snel opnieuw te kunnen opstarten of om een naadloze failover te hebben zonder onderbreking van de dienstverlening. Met de optie clouddiensten kunt u budget besparen in plaats van geld uit te geven aan infrastructuur.

In het geval dat u het risico van uitval van de gehele omgeving moet beperken, is de gebruikelijke oplossing om een failover datacenter site op te nemen in het IT-infrastructuur setup plan. Disaster recovery door middel van het toevoegen van een alternatief datacenter (ook wel Twin DC setup genoemd) vereist ook een aanpak op maat om de juiste setup voor uw applicaties en bedrijfskritische functies te bepalen. Bij deze optie hoort ook de noodzaak van een verhoogd budget.

Dit betekent dat een evenwicht moet worden gevonden tussen investeren in een betrouwbaardere hostinginfrastructuur, applicaties die storingen in de onderliggende infrastructuur opvangen en het plannen en voorbereiden van failover naar een alternatieve infrastructuuromgeving.

De belangrijkste conclusies

Omdat elk bedrijf anders is, moet elke organisatie zijn eigen aanpak hebben voor de planning van disaster recovery en bedrijfscontinuïteit. De uitdaging voor elke organisatie is een evenwicht te vinden tussen de hulpmiddelen en methoden die beschikbaar zijn. Het doel zou echter voor iedereen heel duidelijk moeten zijn: investeer vooraf om hogere herstelkosten in geval van een ramp te voorkomen.

11:11 Disaster Recovery as a Service is gebouwd om de levensvatbaarheid van uw bedrijf op de lange termijn te waarborgen en bescherming te bieden tegen ongeplande downtime, terwijl uw DR-kosten tot 70% worden verlaagd. Ga voor meer informatie naar: 11:11 Disaster Recovery as a Service (DRaaS)

Join the companies doing great things with 11:11 Systems

Dr. Martens
Benchmade
Lush
TreeTop
City of Bend