11:11 Systems

Hoe om te gaan met de wijzigingen in VMware-licenties.

Mensen houden niet van verandering. Of het nu gaat om afscheid nemen van je favoriete spijkerbroek, verhuizen naar een nieuw huis of het uitproberen van een nieuwe koffiesoort, we verzetten ons vaak tegen verandering. Maar soms wordt verandering ons opgedrongen. Bijvoorbeeld: In de afgelopen maand heeft Broadcom enorme veranderingen doorgevoerd in VMware licenties. Daarom vragen veel van onze klanten en partners zich af wat de veranderingen voor hen zullen betekenen. Ongeacht waar ze zich in hun moderniseringsproces bevinden, lopen hun reacties uiteen van shock en bezorgdheid tot het zoeken naar de dichtstbijzijnde uitgang.

Dit is in het kort wat er is veranderd:

  • Je kunt niet langer eeuwigdurende VMware-licenties
  • Broadcom heeft OEM-overeenkomsten beëindigd en is van plan nieuwe overeenkomsten te sluiten met meer OEM’s.
  • Elke klant die nieuwe VMware-licenties wil kopen, zal licenties op abonnementsbasis moeten kopen.
  • Uw huidige VMware supportcontract zal uiteindelijk aflopen en wanneer dat gebeurt, zullen ze willen praten over de overstap naar een contract op abonnementsbasis.

Ervaring is belangrijk.

Deze veranderingen kunnen voor veel van onze klanten en partners een onverwachte stijging van de infrastructuurkosten betekenen – in sommige gevallen wel met 300%. Daarom kijken velen naar alternatieven. Het vooruitzicht van een revisie en overstap naar een nieuwe hypervisor of virtualisatieplatform kan echter ontmoedigend zijn.

“Dit is niet iets waar de gemiddelde klant op anticipeerde”, zegt Dante Orsini, chief strategy officer bij 11:11 Systems. “Daarom is er op dit moment zoveel verwarring omdat organisaties het allemaal proberen uit te zoeken. Het goede nieuws is dat wij kunnen helpen.”

Orsini legt uit dat Broadcom onlangs 11:11 Systems heeft uitgenodigd om deel te nemen aan haar top tier cloud services provider partnerprogramma, als erkenning voor onze decennialange ervaring in de cloud. Dit betekent dat 11:11 een van een select aantal leveranciers wereldwijd is met toegang tot prijzen met kwantumkorting en toegewijde, wereldwijde ondersteuning. Klanten die gebruik willen maken van VMware Cloud Foundation – de hybride cloudoplossing voor bedrijven – zullen zich thuis voelen bij 11:11.

“Waar u ook bent in uw digitale transformatie, u hebt advies nodig om door de nieuwe realiteit te navigeren”, zegt Orsini. “Wij hebben diepgaande kennis over de beste manieren om uw cloudstrategie uit te voeren, of dat nu publiek, privaat of hybride is. Onze cloud-expertise kan enorm helpen om uit te zoeken hoe u uw kosten kunt optimaliseren of uw reis naar de cloud veilig kunt maken. Wij kunnen u helpen te komen waar u moet zijn.”

Moet ik blijven of moet ik gaan?

Het beste nieuws in deze omwenteling is dat je niet meteen beslissingen hoeft te nemen. De meeste experts raden een methodische aanpak aan, zodat je de beste opties voor jouw organisatie kiest.

Ook op dit gebied biedt 11:11 hulp van onschatbare waarde, want in deze context is niet alleen onze lange ervaring met cloudservices van belang. Het is ook onze ervaring met het begeleiden van klanten op hun reis naar de cloud.

11:11 Consulting Services en onze uitgebreide ervaring met de cloud kunnen hierbij helpen, of u nu besluit te blijven zitten en u aan te passen aan de wijzigingen van VMware of te migreren naar een nieuwe hypervisor. Ons doel met onze cloudmigratiediensten is om best practices uit de sector te volgen om klanten met minimale verstoring te migreren.

“Uday Kumar, principal consultant bij 11:11 Systems: “Je kunt de beste bedoelingen hebben, maar als je niet over de juiste middelen beschikt, zul je geen goed resultaat bereiken. “Onze aanpak kijkt naar uw volledige infrastructuur om de beste oplossingen voor uw specifieke bedrijfsbehoeften aan te bevelen.”

11:11 Cloud Migration Services biedt een robuust programma dat deze vier fasen omvat:

  • Ontdekken: Bepaal uw bron- en doelomgevingen
  • Ontwikkelen: Creëer een strategie voor applicatiemigratie
  • Test: Organiseer een proof of concept voor je migratiestrategie
  • Migreren: Verplaats uw applicaties

De migratiestrategie omvat een netwerkbeoordeling, kostenoptimalisatie, een migratierunbook en advies van gecertificeerde professionals.

“We zorgen er ook voor dat de algehele prestaties van uw IT-omgeving niet worden beïnvloed na de migratie”, zegt Kumar. “U geeft om de resultaten voor uw klanten, dus doen wij dat ook. We willen dat u en uw klanten een soepele, naadloze overgang hebben.”

Opties, opties

Het is belangrijk om opties te hebben, omdat veel organisaties mogelijk niet in staat zijn om hun technologie lokaal te beheren, gezien de nieuwe realiteit van licenties. Daarom is het belangrijk om oplossingen te overwegen die de grootste flexibiliteit bieden en gericht zijn op netwerk-, beveiligings- en cyberweerbaarheid, gegevensbescherming/rampenherstel en compliance.

Welke strategie u ook kiest, 11:11 heeft ook cloudopties om ervoor te zorgen dat uw toekomst een succes wordt. Onze flexibiliteit kan aan zowat elke bedrijfsbehoefte voldoen: van self-service tot volledig beheerd, van 11:11 Private Cloud tot Managed Cloud Services met hyperscale cloudproviders zoals AWS en Azure. Onze experts zorgen ervoor dat wanneer u uw lokale applicaties naar de cloud migreert of een hybride cloudstrategie samenstelt, u over de juiste cloud en services beschikt om aan al uw beveiligings-, kosten- en prestatiebehoeften te voldoen.

In de komende maanden verwacht 11:11 dat velen van u hun multi-cloud, hybride cloudstrategieën zullen opschalen omdat de Broadcom-veranderingen veel organisaties dwingen zich aan te passen. Dit bewijst wat Heraclitus, de oude Griekse filosoof, meer dan 2500 jaar geleden zei: “De enige constante in het leven is verandering.”

Join the companies doing great things with 11:11 Systems

Dr. Martens
Benchmade
Lush
TreeTop
City of Bend