11:11 Systems

11:11 Systems rondt de overname van Static1 af

Static1 versterkt de cloud-, connectiviteits- en beveiligingsoplossingen van het bedrijf en voegt branche-expertise, infrastructuur en klanten toe aan het 11:11-portfolio

11:11 Systems heeft de overname aangekondigd van Static1, leverancier van beheerde diensten. Static1 ontwerpt, bouwt, beheert en optimaliseert IT-infrastructuur om de productiviteit, efficiëntie en veiligheid van zijn klanten te verhogen.

De markt voor bedrijfsnetwerkinfrastructuur wordt in 2021 geschat op 56 miljard dollar en zal tot 2028 naar verwachting met 5,3% groeien. Bedrijven die zich aanpassen aan de verschuivende dynamiek van werk op afstand en de toegenomen behoefte aan bandbreedte en technologie om de migratie naar draadloos mogelijk te maken, zijn belangrijke factoren die de groei van de connectiviteitsmarkt stimuleren. Om ervoor te zorgen dat klanten en werknemers te allen tijde toegang hebben tot bedrijfskritische gegevens, moeten IT-leiders ervoor zorgen dat applicaties en gegevens altijd verbonden zijn, ongeacht waar ze zich bevinden. Dit vereist een complexe infrastructuur waar veel bedrijven intern niet de middelen voor hebben.

“Onze ervaring in de markt en feedback van klanten heeft aangetoond dat er een tekort is aan aanbod dat cloud, connectiviteit en beveiliging combineert in één platform”, zegt Brett Diamond, CEO, 11:11 Systems. “11:11 Systems richt zich op het bieden van het platform voor deze drie kernpijlers en zorgt er tegelijkertijd voor dat de apps en data van onze klanten altijd draaien, toegankelijk en beschermd zijn. Static1 is een natuurlijke aanvulling op ons portfolio, met name vanwege de aanzienlijke diepgang van het team op het gebied van connectiviteit. Met deze overname versterken we onze bestaande managed services en voegen we diepgewortelde industrie-expertise en relaties toe aan ons portfolio.”

Static1 is een leider in complexe industrieën zoals media, entertainment, farmaceutica, retail, financiële diensten en not-for-profits. Hun diensten strekken zich uit van connectiviteit tot beveiligingsbeheer, monitoring, netwerk, infrastructuur en SD-Wan-technologie. Door deze overname zullen het team en de technologie van Static1 een aanvulling vormen op 11:11’s recente overnames van Unitas, Cleareon, iland en Green Cloud Defense – die elk marktleidende posities innemen binnen de cloud, connectiviteit en beveiliging.

“Samen met 11:11 Systems delen we een visie op het aanpakken van de meest urgente problemen waarmee bedrijven te maken hebben”, zegt Anthony Lobretto, president en CTO van Static1. “Met deze spannende stap voorwaarts zullen onze klanten profiteren van voortdurende best-in-class ondersteuning, grotere uptime, betrouwbaarheid en beveiliging, terwijl ze tegelijkertijd de vruchten plukken van de toegang tot het volledige spectrum van doelgerichte oplossingen en diensten die 11:11 te bieden heeft.”

“Onze postproductieteams over de hele wereld hebben complexe databehoeften, van real-time samenwerking van bestanden met een hoge bandbreedte tot het verwerken van grote datasets”, zegt Tom Fabian, CIO, Streamland Media. “Static1 heeft deze behoeften met succes ondersteund en biedt tegelijkertijd de extra voordelen van verhoogde productiviteit, efficiëntie en veiligheid. We kijken ernaar uit om samen te werken met 11:11 Systems en te genieten van de voordelen die volledige toegang tot hun suite van oplossingen ons zal bieden.”